Du är här

Byta assistansbolag

Behöver du byta assistansbolag i Norrland?

Vi på Inre Kraft har lång och gedigen erfarenhet inom personlig assistans samt att vara behjälplig i byte av assistansanordnare. Vi tror på en trygg, personlig och familjär assistans som är nära till hands, äkta och respektfull och där du som kund alltid är i centrum. Vi lyssnar alltid på dina önskemål och behov.

Att byta assistansbolag är inte svårt

LSS (lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade) är utformad för att uppfylla dina behov och ge dig ett meningsfullt liv med goda levnadsvillkor. Alla assistansbolag har därför en skyldighet att följa dessa villkor. Om din personliga assistans med ditt nuvarande företag inte fungerar eller uppfyller dina behov, har du alltid rätt att kostnadsfritt byta arrangör. Genom att välja oss på Inre Kraft som din assistansutförare får du stöd och hjälp under hela övergången och du slipper allt krångel. Tidsåtgången beror främst på uppsägningstiden hos ditt nuvarande assistansbolag. 

Så går det till - hur vi blir din nya assistansanordnare

1. Ett första samtal och möte

Under vårt första möte lär vi känna varandra och du får möjlighet att ställa frågor rörande personlig assistans och vårt arbetssätt. Du får också höra mer om vilken slags hjälp du skulle kunna få från oss och hur vi skulle kunna gå tillväga. Våra erfarna kundansvariga och jurister hjälper dig, om du så önskar,  att ta reda på vilka möjligheter som finns just för dig. All rådgivning är självklart helt kostnadsfri.

2. Ditt val - när du bestämt dig

Om allt känns fint och du bestämmer dig för att du vill att Inre Kraft ska bli din nya assistansutförare ordnar vi ett avtal och hjälper dig med övergången till oss.

3. Din assistans hos oss Inre Kraft - alltid ett familjärt team

Vi på Inre Kraft tror på en personlig, familjär, glad, inkännande, medmänsklig personlig assistans som behöver stå på en stabil grund av kompetens och finansiell uthållighet för att den ska fungera optimalt. Vi på Inre Kraft hjälper dig alltid med rekrytering och bemanning av nya personliga assistenter om det behövs. Du får ditt eget personliga team som stöttar dig i allt från bemanning till administration och kontakt med eventuella myndigheter.

Varmt välkommen att kontakta oss genom formuläret nedan så tar vi oss vidare därifrån!